Hurda Nedir?

Hurda, aslında imalat sektöründe sıkça duyabileceğiniz bir terimdir. Her şekil ve büyüklükteki imalat şirketleri, karlarını etkilediği için hurda oranlarına çok dikkat ediyor. Peki hurda nedir ve imalat sanayinde nasıl kullanılır?

Hurdanın Açıklamasını Yapacak Olursak

En temel anlamda hurda, bir imalat işinden atılan malzemedir. Geri dönüştürülebilen bir malzemedir hurda. Bir otomobil üreticisi bir araba üretiyorsa ve arabayı bitirdikten sonra çelik artığı varsa, bu artık çelik hurda olarak kabul edilir. Arabayı üretmek için gerekli olmayan fazla malzeme. Bununla birlikte, hurda, geri dönüştürülmesi gereken eksiksiz bir parça partisi de olabilir.

Hurda ayrıca, bu malzemelerin artık olduğu ve gerekli olmadığı varsayılarak, küçük ve diğer türlü önemsiz malzemelerden oluşabilir. Örneğin metal talaşları hurda olarak kabul edilir. Birkaç metal talaşı işinize mali bir yük getirmeyecektir. Ancak zamanla, bu talaşlar birikebilir ve işinize büyük paralara mal olabilir.

Yüksek bir hurda oranı, imalat şirketlerini çeşitli şekillerde olumsuz etkileyebilir. Yeni başlayanlar için, hurda malzemeleri satın almak, ürünün imalatında ve/veya satışında telafi edilmeyen paraya mal olur. Ayrıca, şirketler hurda ile uğraşmak için ek zaman, emek ve enerji harcamak zorundadır. Şirket, fazla malzemeleri yeniden kullanmayı, satmayı, geri dönüştürmeyi vb. planlıyor olsun, tüm bu işler zahmetli ve zaman alıcıdır.

Hurda sektöründe farklı bölgelerde hizmet vermekteyiz. Özellikle Trakya bölgesinde hurda ticareti olarak farklı hurda çeşitlerinin geri kazınımı noktasında ve tonajlı hurdalarınızdan kar elde etmeniz açısında en uygun fiyat politikası ile sizlere kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.

İmalatta Hurdayı Azaltma

Tabii ki, imalat endüstrisinde her türlü hurdadan kaçınmak neredeyse imkansızdır. Birçok imalat şirketi, hurdayı işlerini yürütmenin kaçınılmaz bir parçası olarak görüyor. Bir şeyler inşa etmeyi gerektiren bir işte çalışıyorsanız, muhtemelen artık malzemeleriniz olacaktır, bu sadece bölgeyle birlikte gelen bir şeydir. Bununla birlikte, imalatta hurdayı azaltmanın yolları var.

Hurdayı en aza indirmenin en kolay yollarından biri, üretim sürecinizi optimize etmektir. Belki de üretim sürecinde bir adımı gerçekleştirmek için bir makine veya ekipman kullanmak, gereksiz malzeme israfını azaltabilir. Metal şekillendirme makineleri bu amaç için oldukça etkilidir, ancak belirli görev için doğru makineyi seçmek önemlidir.

Sipariş edilen malzemelerin ve kullanılan malzemelerin uygun şekilde belgelenmesi, üretimdeki hurdaları da azaltabilir. Bir üretim işi yürütmekle meşgulken doğru belgelerin önemini gözden kaçırmak kolaydır. Bunu yaparken ne kadar malzeme kullanıldığını ve ne kadar arta kaldığını bilemezsiniz.

Özetlemek gerekirse, hurda esasen bir üretim işinden sonra kalan ve kullanılmayan malzeme miktarıdır. İmalat şirketleri sürekli olarak düşük bir hurda oranı için çaba göstermelidir.